Ingredientai
- Paprikos 5 vnt. saldžiosios
- Pomidorai 4 vnt.
- Baklažanai 1 vnt.
- Sultys 100 ml pomidorų
- Česnakai 6 skiltelės
- Daržovių sultinys 500 ml tik kad apsemtų daržoves
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Cukrus 1 žiupsnelis
- Citrinos 1 vnt. keli lašai citrinų sulčių arba keli šaukštai grietinės
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Paprikas, baklažaną ir pomidorus iškepkite orkaitėje (kepkite, kol paprikų odelės apskrus). Nulupkite odeles ir supjaustykite.
2. Į puodą, kuriame virsite sriubą, įpilkite kelis šaukštus aliejaus, įkaitinkite ir apkepkite česnaką (2–3 minutes). Sudėkite pjaustytas daržoves, įpilkite sultinio ir pomidorų sulčių (sultinio pilkite tiek, kad jis tik apsemtų daržoves, nes kitaip sriuba bus vandeninga). Sriubą virkite 15–20 minučių.
3. Dar karštą pertrinkite trintuve. Jei mėgstate rūgštesnę, įpilkite citrinų sulčių. Kad būtų sočiau, galite įdėti kelis šaukštus grietinės. Apibarstykite žalumynais.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita