Ingredientai
- Garstyčios 2 valg. š. grūdelių
- Kmynai 1 arbat. š. grūstų
- Pipirai 1 arbat. š. grūstų
- Mairūnas 1 valg. š. kapotų lapelių
- Kiauliena 1 kg nugarinės
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
- Svogūnai 150 g
- Morkos 50 g
- Česnakai 2 skiltelės
- Aliejus 2 valg. š.
- Alus 200 ml šviesaus
- Sultinys 300 ml
- Krakmolas 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Garstyčias sumaišykite su kmynais, pipirais ir mairūnais.
2. Mėsą nuplaukite ir nusausinkite, įtrinkite prieskoniais, druska. Morkas, svogūnus, česnakus stambiai supjaustykite.
3. Troškintuve įkaitinkite aliejų, sumeskite smulkintus svogūnus, morkas ir vis pamaišydama kepkite kelias minutes, pabaigoje suberkite česnaką ir dar minutę pakepinkite.
4. Mėsą uždėkite ant daržovių ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180°C temperatūros. Kepkite apie valandą vis pašlakstydama alumi ir sultiniu. Paskui temperatūrą padidinkite iki 200°C ir kepkite dar pusvalandį. Išimtą uždenkite folija ir palaikykite 10 minučių. Kepant išsiskyrusiais sultis supilkite į puodelį ir ant viryklės trumpai pavirkite.
5. Krakmolą ištirpinkite nedideliame kiekyje vandens, įmaišykite į padažą ir šiek tiek pavirkite. Padažą perkoškite per sietelį, paskaninkite druska ir pipirais. Mėsą supjaustykite gabaliukais ir tiekite su daržovėmis bei padažu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita