Ingredientai
- Burokėliai 2 vnt.
- Obuoliai 2 vnt.
- Migdolai 20 g pusė saujelės migdolų drožlių
- Kiaulpienės 30 g lapelių
- Aliejus 2 valg. š. ir užpilui 2 valg. š.
- Balzaminis actas 1 valg. š. vaisių skonio
- Raudonėliai 1 arbat. š.
- Citrinos 1 vnt. 1 arbat. š. citrinų sulčių ir užpilui po šaukštelį citrinų sulčių bei nutarkuotų citrinų žievelių
- Apelsinai 1 vnt. pusės apelsino sulčių
- Česnakai 1 skiltelės Užpilui
- Obuolių sirupas; užpilui 1 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š. Užpilui pagal skonį
Kaip gaminti
1. Kiaulpienių lapelius nuplaukite, nusausinkite, uždarykite į sandarų indaą ir pusvalandį palaikykite šaldytuve.
2. Burokėlius nulupkite, supjaustykite plonyčiais griežinėliais, sudėkite į riebalais pateptą karščiui atsparią kepimo formą.
3. Nedideliame indelyje sumaišykite aliejų, balzaminį actą, citrinų sultis ir raudonėlius. Paruoštu padažu apšlakstykite burokėlių griežinėlius, pašlakstykite apelsino sulčių ir, iki taps traškūs, iškepkite vidutinio karštumo orkaitėje.
4. Atvėsintus burokėlių griežinėlius išdėliokite lėkštėse. Šalia dėkite obuolių skiltelių, ant viršaus – kiaulpienių lapelių.
5. Migdolų drožles (galite rinktis ir kitus riešutus) pakepinkite, atvėsinkite, užberkite ant salotų.
6. Iš nurodytų ingredientų elektriniu plakikliu paruoškite padažą ir juo apliekite salotas.
Pagaminsite per 15 min. (neskaičiuojant burokėlių kepimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita