Ingredientai
- Lašiša 200 g rūkytų lašišų filė
- Salotos 2 vnt. gūželė salotinių trūkažolių ir keli lapeliai „Ledkalnio“ salotų
- Kiaulpienės 30 g saujelė lapelių
- Smidrai 50 g t. y. smidrai; nedidelis ryšulėlis šviežių
- Pomidorai 2 vnt.
- Alyvuogės 30 g saujelė juodųjų
- Baltos duonos riekelės 2 vnt.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. padažui
- Balzaminis actas 1 valg. š. padažui
- Grūdėtosios garstyčios (padažui) 1 arbat. š.
- Sojų padažas 1 arbat. š. padažui
- Raudonasis svogūnas 1 vnt. padažui
- Medus 1 arbat. š. padažui
- Apelsinai 1 vnt. pusės apelsino sultys padažui
Kaip gaminti
1. Visus salotų lapelius nuplaukite, nusausinkite, pusvalandį palaikykite šaldytuve sandariame inde, didesnius suplėšykite ir išdėliokite į lėkštes.
2. Ant viršaus dėkite lašišų griežinėlių, berkite nuvarvintų alyvuogių.
3. Pomidorus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite skiltelėmis, išdėliokite ant salotų.
4. Duonos riekeles supjaustykite kubeliais, paskrudinkite sausoje keptuvėje ir atvėsinkite.
5. Smidrų galus nupjaukite, nuvalykite, koteliais žemyn sumeskite į puodą su vandeniu ir kelias minutes pavirkite. Išgriebkite ir nuvarvinkite, atvėsintus išdėliokite ant salotų.
6. Paruoškite žalumynų padažą. Svogūną susmulkinkite, sumeskite į elektrinį plakiklį, supilkite aliejų, balzaminį actą, sojų padažą, apelsinų sultis, sukrėskite garstyčias, medų ir viską iki vientisumo suplakite.
7. Padažu apliekite salotas ir tiekite su skrudinta baltos duonos riekele.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita