Ingredientai
- Juoda duona 4 vnt. nedidelės apvalios tamsios duonelės
- Kiaušiniai 4 vnt. maži
- Kiauliena 4 vnt. gabalėliai šaltai rūkytos šoninės
- Grietinė 4 arbat. š.
- Raudonėliai 1 žiupsnelis džiovinti
- Sūris 2 sauja tarkuotas fermentinis
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti, pagal skonį
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.
2. Duonos dubenėlių viršų nupjaukite – gausite „dangtelį“. Išskobkite duonos minkštimą taip, kad gautųsi dubenėlis. Į dubenėlių apačią dėkite po gabalėlį šaltai rūkytos kiaulienos šoninės, ant viršaus įmuškite kiaušinį. Aptepkite jį šaukšteliu grietinės, užberkite džiovintų raudonėlių, druskos, pipirų ir truputį tarkuoto fermentinio sūrio.
3. Ant kepimo popieriaus išdėliokite paruoštus duonos dubenėlius. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10–20 minučių, priklausomai nuo to, ar mėgstate skystai, ar kietai paruoštus kiaušinius. Iki kepimo pabaigos likus porai minučių, į orkaitę šalia dubenėlių padėkite ir jų dangtelius, kad šiek tiek apskrustų.
Patiekite nedelsiant. Skanaus!
Receptas Astos Černės
Plačiau skaitykite: „VELYKŲ BELAUKIANT: Kiaušiniai kitaip“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita