Ingredientai
- Kiauliena 500 g minkštos
- Grybai 50 g džiovintų
- Paprikos 2 vnt. po vieną raudonąją ir žaliąją papriką
- Porai 1 vnt.
- Morkos 2 vnt.
- Aliejus 4 valg. š.
- Daržovių sultinys 1 st. arba kitokio
- Krakmolas 1 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį ir marinatui 1 arbat. š.
- Sojų padažas 2 valg. š. Marinatui
- Actas 2 valg. š. Marinatui
- Cukrus 1 arbat. š. Marinatui; pusė šaukštelio arba medaus
- Ciberžolė 1 arbat. š. Marinatui
Kaip gaminti
- Pailgais gabaliukais supjaustytą mėsą užpilkite marinatu (sumaišykite visus jam skirtus produktus) ir palikite 1 val. Galima ir ilgiau, tik tuomet reikia laikyti šaldytuve. Grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir pusvalandžiui palikite mirkti. Paprikas, porą ir morkas supjaustykite šiaudeliais.
- Mėsą nuvarvinkite, sudėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir maišydami 3 min. pakepinkite (ant didelės ugnies). Nustumkite prie keptuvės kraštų, sudėkite paruoštas daržoves ir jas pakepinkite. Kai daržovės apskrus, supilkite sultinį, pasūdykite, sumažinkite ugnį ir uždengę dar 10 min. troškinkite. Sudėkite juostelėmis supjaustytus grybus.
- Po 5 min. supilkite marinatą, truputyje vandens išleistą krakmolą, užvirinkite ir tuoj pat išjunkite ugnį.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kinų