Ingredientai
- Vištiena 500 g viščiukų krūtinėlės
- Sojų padažas 2 valg. š. ir padažui 5 valg. š.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Miltai 3 valg. š.
- Krakmolas 3 valg. š. ir 1 valg. š. padažui
- Anakardžių riešutai 100 g
- Česnakai 3 skiltelės padažui
- Imbieras 1 arbat. š. padažui
- Apelsinai 2 vnt. padažui
- Rudasis cukrus 4 valg. š. padažui
- Ryžių actas (padažui) 3 valg. š.
- Svogūnų laiškai 30 g padažui
- Aliejus 100 ml
Kaip gaminti
1. Viščiukų krūtinėles supjaustykite kubeliais.
2. Dubenyje suplakite kiaušinį, sudėkite vištieną, įmaišykite miltus, krakmolą ir sojų padažą, įpilkite šlakelį aliejaus. Gerai išmaišykite. Jei vištienos gabalėliai labai sulipę, įberkite šiek tiek daugiau krakmolo.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dalimis iškepkite tešloje apvoliotą vištieną. Kepkite, kol gabalėliai gražiai apskrus ir taps traškūs. Išgriebkite ir sudėkite į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę, kad nusivarvėtų riebalai.
4. Paruoškite padažą. Apelsinus gerai nuplaukite. Nutarkuokite vieno apelsino žieveles. Išspauskite sultis.
5. Krakmolą ištirpinkite 100 ml vandens. Įpilkite į keptuvę šlakelį aliejaus ir trumpai paskrudinkite išspaustą česnaką bei kapotus svogūnų laiškus. Nelaukite, kol česnakas paruduos, nes apkars.
6. Supilkite apelsinų sultis, sukrėskite tarkuotą imbierą ir apelsinų žieveles, įmaišykite cukrų, sojų padažą ir ryžių actą, galiausiai plona srovele supilkite krakmolą.
7. Sudėkite skrudintą vištieną ir riešutus, išmaišykite. Tiekite su virtais ryžiais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kinų