Ingredientai
- Miltai 500 g tešlai
- Vanduo 300 ml tešlai
- Alaus mielės (tešlai) 25 g
- Jūros druska (tešlai) 1 arbat. š.
- Mocarelos sūris 200 g padažui
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. aukščiausios kokybės, padažui
- Pomidorai 6 vnt. lupti švieži, padažui
- Bazilikai 20 g keli lapeliai padažui
Kaip gaminti
1. Paruoškite tešlą: ištirpdykite alaus mieles vandenyje, gerai išmaišykite, paskui įberkite miltų, druskos, įpilkite vandens ir viską išminkykite. Gautą tešlą uždenkite drėgnu rankšluosčiu ir 2 val. palaikykite šiltoje sausoje vietoje. Iškilusią tešlą padalykite į 4–6 dalis ir palikite kilti dar 4 valandoms. Praėjus šiam laikui, tešla turi būti suvartota per artimiausias 6 val. (jokiu būdu nepalikite jos šaldymo kameroje kitam kartui!).
2. Iš padalytos tešlos suformuokite apvalius plonus papločius.
3. Paruoškite pomidorus: gerai prinokusius pomidorus nulupkite, sutrinkite, nuvarvinkite sulčių perteklių ir į masę įmaišykite šiek tiek druskos.
4. Gautą pomidorų masę užtepkite ant tešlos papločių ir apie 15–20 min. kepkite iki 250 °C įkaitintoje orkaitėje.
5. Po 15–20 min. ant picos išdėliokite mocarelos riekeles ir alyvuogių aliejumi apšlakstykite picą.
6. Kai sūris išsilydys, uždėkite kelis lapelius baziliko, palaukite apie 2 min. ir traukite picą iš orkaitės. Valgykite neataušusią.