Ingredientai
- Špinatai 1 sauja
- Citrinos 1 vnt. pusės sulčių
- Avokadai 1 vnt.
- Prieskoniniai žalumynai 2 valg. š. petražolės, krapai, laiškiniai česnakai
- Krevetės 10 vnt. karališkos ir indelis mažų krevečių sūryme
- Jogurtas 1 st. natūralus
- Grietinėlė 100 ml plakamoji
- Želatina 1 arbat. š.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Cukrus 1 žiupsnelis
- Garstyčios 5 g pusė arbat. š. grūdėtųjų
- Aitrioji paprika 10 g nedidelis gabalėlis
Kaip gaminti
1. Avokadą nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite kaulą, supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
2. Aitriąją papriką perpjaukite per pusę, išvalykite sėklytes ir sukapokite.
3. Špinatus nuplaukite, nusausinkite, smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su kapotais žalumynais, avokadais ir smulkinta aitriąja paprika. Viską pagal skonį pasūdykite ir išdėliokite į kelias stiklines taures.
4. Jogurtą sukrėskite į plakimo indą, ten pat sudėkite labai gerai nuvarvintas ir popieriniu rankšluosčiu nusausintas krevetes iš sūrymo, krėskite garstyčių, pagal skonį berkite druskos, pipirų, įmaišykite šlakelyje vandens ištirpintą želatiną ir viską išplakite.
5. Į krevečių masę šauktu atsargiai įmaišykite išplaktą grietinėlę, kokteilį krėskite į stiklines taures ir kelias valandas laikykite šaldytuve, kad sustingtų.
6. Tiekite su lukštentomis karališkosiomis krevetėmis, citrinos griežinėliu ir baltos duonos skrebučiu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita