Ingredientai
- Kopūstai 2 kg
- Morkos 3 vnt. 3 - 4
- Šparaginės pupelės 1000 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Druska 2 valg. š.
- Cukrus 2 valg. š.
- Kmynai 1 arbat. š.
- Prieskoniniai žalumynai 1 vnt. didelė sauja mėgstamų
- Aliejus 250 ml
- Vanduo 1 l
- Laurų lapai 4 vnt.
- Pipirai 1 žiupsnelis kvapnieji
- Actas 2 valg. š. nebūtina
Kaip gaminti
- Nuluptus svogūną, česnakus, morkas ir kopūstus smulkiai supjaustykite. Žalumynus nuplaukite ir taip pat susmulkinkite. Puode įkaitinkite aliejų, sumeskite svogūnus, česnakus ir morkas, apkepkite.
- Sudėkite kopūstus ir supjaustytas šparagines pupeles, suberkite prieskonius, pagardinkite druska, cukrumi, įpilkite vandens, kad daržovės būtų apsemtos, ir maišydami kaitinkite ant mažos ugnies 20–30 minučių.
- Baigdami troškinti sumeskite žalumynus. Paragaukite, jei trūksta, įberkite dar druskos, kas mėgsta aštriau, galite šliūkštelėti ir porą šaukštų acto.
- Karštas daržoves sukrėskite į švarius stiklainius, pridenkite dangteliais ir dėkite į puodą su vandeniu. Kaitinkite 20–30 minučių ir sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai, Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita