Ingredientai
- Miltai 230 g
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Želatina 1 valg. š.
- Miltelinis cukrus 170 g
- Grietinėlė 100 ml
- Sviestas 170 g ir 1 valg. š. formai patepti
- Persikai 12 vnt. konservuotos puselės
- Varškė 400 g liesa
- Citrinos 1 vnt. 5 arbat. š. sulčių
Kaip gaminti
1. Miltus išsijokite pro sietelį. Įmuškite kiaušinį ir išsukite elektriniu maišytuvu. Šiltame vandenyje išbrinkinkite želatiną.
2. Puode ištirpinkite sviestą, įberkite 70 g miltelinio cukraus, sukrėskite tešlą ir išmaišykite. Formeles patepkite sviestu.
3. Į tešlą supilkite grietinėlę, išsukite, suvyniokite į foliją ir palikite šaltai 30 minučių. Tešlą iškočiokite, išspauskite nedidelius skritulius ir įklokite į formeles.
4. Skritulius formelėse pabadykite šakute ir apie 30 minučių laikykite šaldymo kameroje. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių.
5 Persikus nuvarvinkite. Varškę išsukite su citrinų sultimis ir likusiu milteliniu cukrumi. Supilkite želatiną ir išmaišykite.
6 Į atvėsintus ir iš formelių išimtus krepšelius pridėkite varškės kremo, uždėkite po puselę persiko. Atšaldykite.
Knyga „Vaisiai“ |
Receptas iš knygos „Vaisiai“