Ingredientai
- Krevetės 10 vnt. didelės
- Krabų lazdelės 4 vnt.
- Svogūnai 2 vnt.
- Miltai 1 valg. š.
- Sviestas 3 valg. š.
- Pienas 1 st.
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Tabasko padažas 1 arbat. š. keli lašai
- Sojų padažas 1 arbat. š.
- Sūris 4 valg. š. tarkuotas fermentinis
Kaip gaminti
1. Keptuvėje išlydykite 2 šaukštus sviesto ir apkepkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Kelias krevetes atidėkite, kitas susmulkinkite. Krabų lazdeles taip pat susmulkinkite ir sudėkite į svogūnus, maišydami kelias minutes pakepkite.
2. Kitame puodelyje išlydykite šaukštą sviesto, suberkite miltus ir maišydami po truputį pilkite pieną. Padažą nuolat maišydami užvirkite, įlašinkite tabasko padažo, sojų padažo, paskaninkite pipirais ir druska.
3. Padažą supilkite ant apkeptų svogūnų, krabų lazdelių, krevečių ir išmaišykite. Paruoštą mišinį sudėkite į nedideles formeles, pabarstykite fermentiniu sūriu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių arba kol sūris išsilydys ir gražiai parus.
4. Tiekdami uždėkite po krevetę ir pabarstykite žalumynais.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita