Ingredientai
- Lavašas 4 vnt. nedideli
- Lašiša 300 g rūkytų lašišų filė
- Varškė 150 g grūdėtos
- Varškės sūris 150 g riebaus
- Krienai 1 arbat. š. jei mėgstate aštriai, galite dėti ir daugiau
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sulčių
- Apelsinai 1 vnt. pusės apelsino sulčių
- Grietinėlė 100 ml plakamosios
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai maltų
- Bazilikai 1 arbat. š. po žiupsnelį džiovintų ir šviežių lapelių
- Salotos 200 g po saujelę įvairių salotų lapelių
- Morkos 1 vnt.
Kaip gaminti
1. Lašišų filė supjaustykite gabalėliais ir apšlakstykite citrinos ir apelsino sulčių mišiniu.
2. Varškės sūrį kelis kartus permalkite mėsmale, sumaišykite su gerai nuvarvinta grūdėta varške, pasūdykite, pagardinkite pipirais, džiovintais bazilikais, pagal skonį krėskite krienų ir viską gerai išmaišykite.
3. Grietinėlę elektriniu plakikliu išplakite iki standžios masės ir įmaišykite į varškės masę labai atsargiai – ji turi būti puri.
4. Lavašus lengvai pašildykite, kaip nurodyta ant pakuotės, užklokite salotų lapeliais, tada į vidų dėkite lašišos gabalėlį, krėskite varškės kremo, lavašus susukite, apačią užlankstykite kaip vokelį ir papuoškite bazilikų lapeliais bei morkų šiaudeliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita