Ingredientai
- Lašiša 600 g 4 lašišų pjausniai po 140 g
- Smidrai 500 g t. y. smidrai; tinka ir kitokios žalios spalvos daržovės, pavyzdžiui, brokoliai
- Svogūnai 1 vnt.
- Citrinos 1 vnt.
- Sviestas 1 valg. š.
- Daržovių sultinys 100 ml
- Garstyčios 1 valg. š. grūdėtųjų
- Grietinė 125 g
- Druska 1 arbat. š. po žiupsnelį druskos, cukraus, pipirų, muskatų
Kaip gaminti
1. Lašišą pasūdykite, pabarstykite pipirais. Citriną supjaustykite plonais griežinėliais. Grietinę sumaišykite su garstyčiomis ir žiupsneliu cukraus.
2. Smidrus perpilkite verdančiu vandeniu ir nuvarvinkite.
3. Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite svieste. Paskui sudėkite smidrus, supilkite sultinį, pagardinkite muskatais ir 3–4 min. patroškinkite.
4. Atkirpkite 50 cm plėvelės. Vieną galą užriškite ir viduje paskleiskite smidrus. Ant jų išdėliokite citrinos griežinėlius ir žuvį. Viską aptepkite grietine ir užriškite kitą plėvelės galą.
5. Plėvelę keliose vietose pradurkite, dėkite ant šaltų grotelių ir 20 min. kepti iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje. Prie taip paruoštos žuvies labiausiai tinka žalios salotos.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai