Ingredientai
- Špinatai 750 g
- Svogūnai 2 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Muskatas 1 žiupsnelis tarkuotas
- Grietinė 150 g
- Faršas 400 g jautienos ir kiaulienos
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š.
- Daržovių sultinys 200 ml
- Pomidorai 800 g konservuoti be odelių
- Čiobreliai 2 valg. š. džiovinti
- Mocarelos sūris 250 g
- Lazanijos lakštai 300 g
Kaip gaminti
1.Špinatus nuplaukite tekančiu vandeniu. Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir pakepinkite pusę svogūnų su česnakais. Sudėkite nukratytus špinatų lapus ir trumpai patroškinkite. Pabarstykite druska, pipirais ir muskatais. Įmaišykite grietinę ir nukelkite nuo ugnies.
2.Aukštoje keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, pakepinkite likusius svogūnus ir česnakus, sudėkite faršą, pabarstykite druska, pipirais, paprika ir trumpai patroškinkite. Užpilkite sultiniu, sudėkite konservuotus pomidorus ir troškinkite apie 10 minučių.
3.Pabaigoje pabarstykite čiobreliais. Kepimo formą patepkite riebalais. Įtieskite lazanijos lakštą, ant jos dėkite sluoksnį špinatų, užklokite lazanijos lakštu, tada dėkite sluoksnį mėsos su pomidorais ir vėl špinatų. Taip sluoksniuokite visus produktus. Viršuje turėtų būti mėsos masė. Ant jos išdėliokite griežinėliais pjaustytą macarelą.
4.Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 30 minučių.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė