Ingredientai
- Lazanijos lakštai 500 g šviežių arba 350 gr. džiovintų lakštų
- Sviestas 60 g
- Miltai 2 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
- Pipirai 1 arbat. š. žiupsnelis maltų baltųjų
- Muskatas 1 arbat. š. žiupsnelis maltų riešutų
- Pienas 450 ml
- Bazilikai 2 valg. š. smulkintų šviežių lapelių
- Rikotos sūris 100 g
- Sūris 50 g parmezano
Kaip gaminti
1. Makaronų lakštus apvirkite dideliame kiekyje pasūdyto vandens (geriau virti ne visus iš karto, o po kelis, antraip lakštai gali sulipti).
2. Gilioje keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite miltus, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais ir maišydami kepinkite, kol miltai paruduos. Visą laiką maišydami plona srovele supilkite pieną ir kaitinkite, kol viskas užvirs. Nukelkite nuo ugnies, įberkite šaukštą smulkintų bazilikų, sudėkite rikotos sūrį ir pusę nurodyto parmezano kiekio. Viską gerai išmaišykite.
3. Apvirtus lazanijos lakštus apkepo inde sluoksniuokite su padažu, kiekvieną sluoksnį apibarstykite keliais žiupsneliais parmezano ir likusių bazilikų.
4. Apkepą 200ºC karštumo orkaitėje kepkite 20 min.