Ingredientai
- Lazanijos lakštai 1 vnt. pakuotė
- Varškė 500 g trinta
- Špinatai 300 g švieži arba šaldyti
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Pienas 500 ml padažui
- Bazilikai 1 arbat. š. džiovinti
- Mocarelos sūris 300 g tarkuota
- Sūris 60 g tarkuotas parmezanas
- Pomidorų padažas 5 valg. š. su bazilikais
- Sviestas 2 valg. š. ir 1 valg. š. padažui
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
- Miltai 1 valg. š. padažui
- Muskatas 1 arbat. š. žiupsnelis tarkuotų padažui
Kaip gaminti
1. Lazanijos lakštus trumpai apvirkite su šlakeliu aliejaus, kad nesuliptų.
2. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir, kol dailiai apskrus, pakepinkite svieste.
3. Špinatus nuplaukite ir suplėšykite (arba atšildykite ir nuspauskite), tada sukrėskite į svogūnus ir kelias minutes pakepinkite, bet ne ilgiau. Įberkite druskos, pipirų.
4. Varškę išsukite, suberkite tarkuotą parmezaną, mocarelą, pasūdykite, pagardinkite bazilikais.
5. Paruoškite bešamelio padažą: nedideliame puodelyje ištirpinkite sviestą, pamažu supilkite paskrudintus miltus, pieną, tada įberkite muskatų, padažą pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kaitinkite, kol sutirštės.
6. Truputį padažo įpilkite į sviestu išteptą kepimo formą, dėkite makaronų lakštus, vėl pilkite padažo, krėskite sluoksnį špinatų, dėkite kitus lakštus, ant jų – sluoksnį varškės ir t. t.
7. Viršų aptepkite trintais pomidorais, pilkite likusį bešamelio padažą, apibarstykite sūriu.
Kepkite karštoje orkaitėje apie 30 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita