Ingredientai
- Citrinos 2 vnt.
- Maskarponės sūris 250 g
- Sutirštintas pienas 4 valg. š. saldinto
- Grietinėlė 100 ml plakamosios
- Pistacijos 50 g saujelė lukštentų
- Bazilikai 40 g saujelė šviežių lapelių
Kaip gaminti
1. Bazilikų lapelius nuplaukite, nusausinkite, smulkiai sukapokite ir sudėkite į grūsti skirtą indą.
2. Pistacijas paskrudinkite sausoje keptuvėje, irgi sukapokite ir suberkite prie bazilikų lapelių.
3. Specialiu grūstuvėliu viską grūskite tol, kol suskystės (tai užtruks).
4. Maskarponę iki vientisos masės išsukite su sutirštintu pienu, sukrėskite per sietelį pertrintą bazilikų ir pistacijų masę (jeigu nepavyko gerai sutrinti ir masė per tiršta trinti per sietelį, krėskite ją tokią, kokia yra – ledai bus su gabaliukais).
5. Galiausiai įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.
6. Ledus krėskite į ledų konteinerį ar paprastą plastikinę dėžutę ir vis pamaišydama, kad ledai nesušoktų į ledo guzą, šaldykite šaldytuve apie 6 val.
7. Tiekite dailiais rutulėliais, sudėtais į išskobtas citrinų puseles.
Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita