Ingredientai
- Vanduo 3 st. blyneliams
- Kiaušiniai 3 vnt. blyneliams
- Miltai 300 g blyneliams ir 1 valg. š. įdarui
- Druska 1 žiupsnelis blyneliams ir įdarui
- Aliejus 3 valg. š. blyneliams
- Pievagrybiai 400 g arba šaldytų miško grybų, įdarui
- Svogūnai 100 g svogūnėlių su laiškais, įdarui
- Grietinė 100 g įdarui
- Krapai 2 valg. š. susmulkintų šviežių, įdarui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis įdarui
Kaip gaminti
1. Kiaušinius išplakite su druska, plakant supilkite vandenį (tinka gazuotas vanduo – nuo angliarūgštės blyneliai būna plonesni). Toliau plakant po truputį suberkite miltus (tešla turi būti skystoka). Paruoštą tešlą maždaug pusvalandį palaikykite šaldytuve.
2. Prieš kepant į tešlą supilkite aliejų. Į gerai įkaitintą ir aliejumi pateptą keptuvę pilkite po kelis šaukštus tešlos ir vartant paskirstykite po visą keptuvę. Kiekvieną lietinį apkepkite iš abiejų pusių.
3. Paruoškite įdarą: svogūnus susmulkinkite, grybus nuvalykite ir supjaustykite griežinėliais. Keptuvėje išlydykite sviestą, trumpai pakepinkite svogūnus, tada sudėkite grybus ir 4 min. patroškinkite. Sudėkite grietinę, pasūdykite, pagardinkite pipirais, viršų apibarstykite miltais ir ant mažos ugnies troškinkite, kol masė sutirštės. Prieš nukeliant nuo ugnies suberkite krapus.
4. Ant kiekvieno lietinio uždėkite po šaukštą įdaro ir svogūno laišku ar kitokio prieskoninio žalumyno stiebeliu suriškite, kad lietinis būtų panašus į maišelį.
5. Prieš patiekiant lietinius pašildykite. Atskirame indelyje patiekite grietinę.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Prancūzų