Ingredientai
- Ruginiai miltai 2 st. viso grūdo
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Pienas 1 st.
- Aliejus 1 valg. š.
- Cukrus 2 valg. š. ir uogienei 1/2 stiklinės
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. žiupsnelis
- Vanduo 100 ml
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
- Mėlynės 2 st. uogienei
- Figos 6 vnt. uogienei
- Apelsinai 2 vnt. uogienei
- Juodųjų serbentų sirupas uogienei 4 valg. š.
Kaip gaminti
1. Pirmiausia pagaminkite uogienę: figas nuplaukite, susmulkinkite, mėlynes perrinkite, apelsiną nulupkite, išskirstykite skiltelėmis, pašalinkite baltąją odelės dalį ir supjaustykite kubeliais.
2. Viską suberkite į puodelį, užpilkite cukrumi ir vis pamaišydama kaitinkite ant mažos ugnies apie 25 min., galiausiai supilkite sirupą.
3. Kiaušinius išplakite su pienu bei vandeniu, suberkite cukrų, vanilinį cukrų, druską, supilkite aliejų ir po truputį supilkite persijotus miltus.
4. Lietinius iškepkite karštoje keptuvėje. Tiekite su mėlynių uogiene.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita