Ingredientai
- Jautiena 400 g virta
- Džiovintos slyvos 100 g
- Sūris 100 g tarkuotas fermentinis
- Morkos 2 vnt. didelės
- Svogūnai 3 vnt.
- Česnakai 3 skiltelės
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š.
- Petražolės 1 sauja
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Kiaušiniai 2 vnt. lietiniams ir 3 vnt. padažui
- Pienas 300 ml lietiniams ir 300 ml padažui
- Miltai 100 g lietiniams
- Aliejus 1 valg. š. lietiniams
Kaip gaminti
1.Kiaušinius išplakite su pienu, aliejumi, žiupsneliu druskos ir miltais. Iškepkite lietinius. Morkas nuskuskite, supjaustykite plonomis juostelėmis ir virkite sūdytame vandenyje apie 10 minučių. Slyvas užpilkite šiltu vandeniu ir pamirkykite 30 minučių. Petražoles nuplaukite, nuvarvinkite ir smulkiai sukapokite.
2.Svogūną, česnako skilteles nulupkite, smulkiai supjaustykite ir apkepkite įkaitintame aliejuje. Virtą jautieną ir slyvas sumalkite. Sukrėskite kepintus svogūnus ir česnakus, kapotas petražoles. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, malta saldžiąja paprika ir gerai išmaišykite. Jeigu faršas bus labai sausas, įpilkite šiek tiek sultinio.
3.Paruoškite padažą: kiaušinius išplakite su pienu, pipirais ir žiupsneliu druskos. Ant lietinių dėkite 2 šaukštus jautienos įdaro, plonai paskirstykite, ant viršaus dėkite kelias morkų juosteles, susukite ir sudėkite į riebalais išteptą molinį kepimo indą.
4.Ant viršaus supilkite kiaušinių ir pieno plakinį, pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20–30 minučių.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita