Ingredientai
- Cukrus 60 g arba 3/4 puodelio
- Grietinė 100 ml arba 1/2 puodelio
- Aliejus 80 ml
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Druska 2 g arba 1/4 arbat. š.
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Miltai 35 g arba 3/4 puodelio
- Kepimo milteliai 1 g arba 1/4 arbat. š.
- Pieninis šokoladas (puošimui) 200 g
- Įvairių spalvų pabarstukai (puošimui) 50 g
- Kokosų drožlės 50 g puošimui
- Ilgi saldainiai („vorų“ kojelėms formuoti) 50 g
- Apvali maži saldainiai („vorų“ akims formuoti) 20 g
- Ilgi pagaliukai (smeigimui) 20 g
Kaip gaminti
1. Dideliame dubenyje suplakite cukrų, grietinę, aliejų, kiaušinį, vanilinį cukrų, druską, suberkite kepimo miltelius, miltus.
2. Iš tešlos formuokite rutuliukus, jei reikia, įberkite miltų, ir apie 20–25 min. kepkite 180 °C orkaitėje.
3. Atvėsinkite iškeptus sausainius. Ištirpinkite šokoladą.
4. Įsmeikite ilgus pagaliukus į rutuliukus, merkite į ištirpintą šokoladą ir ištraukę dekoruokite pabarstukais, kokosų drožlėmis.
5. Ištirpintu šokoladu priklijuokite akis, įsmeikite ilgus saldainius ir suformuokite „voro“ kojeles. Skanaus!
Voriukai gali būti įvairiausių formų ir spalvų, dekoruoti pabarstukais ir pan. Tereikia pasitelkti fantaziją!
Plačiau skaitykite: Pašėlusios idėjos Helovino vaišėms