Ingredientai
- Grybai 1 kg įvairių miško
- Baravykai (nedideli) 8 vnt.
- Makaronai 400 g lakštinių
- Sviestas 2 valg. š.
- Miltai 2 valg. š.
- Sultinys 200 ml
- Grietinėlė 100 ml
- Sojų padažas 1 arbat. š.
- Sūris 15 g tarkuoto parmezano
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Nuvalykite šviežius grybus, nuplaukite, nuvarvinkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais.
2. Gilioje keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite grybus, vis pamaišydama kepkite, kol susigers skystis.
3. Pasūdykite, pagardinkite pipirais. Suberkite miltus, išmaišykite. Visą laiką maišydama, pamažu supilkite sultinį ir grietinėlę. Sumažinkite ugnį ir pavirkite padažą maždaug 10 min.
4. Vadovaudamasi nurodymais ant pakuotės, išvirkite makaronus.
5. Pagardinkite grybų padažą sojų padažu, įberkite prieskonių: čiobrelių, rozmarinų arba šalavijų.
6. Keptuvėje išlydytame svieste trumpai apkepkite puselėmis pjaustytus baravykus.
7. Į lėkštę dėkite makaronų, ant viršaus užpilkite padažo, užberkite tarkuoto parmezano, papuoškite keptais baravykais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita