Ingredientai
- Makaronai 400 g geriausia – ilgų juostelių Lasagnette
- Pienas 60 ml
- Peletrūnas 1 valg. š. susmulkintų šviežių
- Sviestas 25 g
- Česnakai 2 skiltelės
- Vištiena 200 g krūtinėlių
- Pievagrybiai 100 g
- Paprikos 1 vnt. pusė raudonosios
- Grietinėlė 225 ml
- Muskatas 1 arbat. š. žiupsnelis
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Peletrūnus suberkite į pieną, užvirinkite ir palikite ataušti.
2. Makaronus sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir išvirkite.
3. Paruoškite padažą: didelėje keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite nuluptus česnakus (nesusmulkintus), griežinėliais supjaustytą mėsą ir kepkite, kol įpjovus iš mėsos tekės skaidrios sultys. Išimkite česnakų skilteles, sudėkite grybus, plonais šiaudeliais supjaustytas paprikas, pasūdykite, pagardinkite pipirais, muskatų riešutais ir kepkite dar 5 min.
4. Visą laiką maišydami supilkite pieną, grietinėlę ir kaitinkite, kol padažas sutirštės.
5. Išvirusius makaronus nukoškite, užpilkite padažu ir iš karto patiekite.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita