Ingredientai
- Makaronai 250 g kaspinėlių arba vamzdelių
- Fetos sūris 100 g
- Špinatai 100 g šviežių lapelių
- Paprikos 1 vnt. nedidelė saldžioji
- Džiovinti pomidorai 8 vnt. aliejuje
- Česnakai 1 skiltelės
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. 1 valg. š. sulčių
- Raudonėliai 1 arbat. š. žiupsnelis smulkiai kapotų šviežių arba džiovintų
- Bazilikai 1 arbat. š. žiupsnelis smulkiai kapotų šviežių arba džiovintų
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
Kaip gaminti
1. Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus, gerai nuvarvinkite.
2. Nuplaukite ir nuvarvinkite špinatų lapelius, didesnius suplėšykite.
3. Papriką ir saulėje džiovintus pomidorus supjaustykite plonais šiaudeliais.
4. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų ir citrinos sultis, išspauskite česnaką, pasūdykite, pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis ir pipirais, gerai išmaišykite.
5. Į didelį dubenį sudėkite virtus makaronus, špinatų lapelius, paprikas ir pomidorus, apšlakstykite padažu, apibarstykite sutrupintu fetos sūriu, atsargiai išmaišykite. Patiekite su orkaitėje skrudinta itališka duona.
Kulinaro patarimas. Jei nemėgstate ar neturite fetos sūrio, salotas galite pagardinti tarkuotu parmezanu arba mocarelos griežinėliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų, Kita