Ingredientai
- Miltai 200 g naminiams makaronams
- Kiaušiniai 2 vnt. naminiams makaronams
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š. naminiams makaronams ir 1arbat. š. apšlakstymui
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį naminiams makaronams, bei žiupsnelis druskos žuviai
- Lašiša 300 g šviežia filė
- Itališkas žolelių mišinys: 1 valg. š.
- Sviestas 1 valg. š.
- Avokadai 1 vnt.
- Mangas 1 vnt.
- Rudasis cukrus 1 arbat. š. pagal skonį
- Citrinos 1 vnt. 1 arbat. š.
- Svogūnų laiškai 20 g ryšulėlis
Kaip gaminti
1. Pagaminsite per 50 min. neskaičiuojant tešlos brandinimo ir džiovinimo laiko.
2. Miltus suberkite ant lentelės, viduryje padarykite duobutę. Įmuškite kiaušinius, supilkite aliejų, įberkite druskos ir suminkykite elastingą tešlą. Palikite valandai pastovėti.
3. Iškočiokite plonus lakštus ir palikite 15 minučių, kad apdžiūtų. Gausiai apibarstykite miltais, tada supjaustykite juostelėmis. Palikite dar valandai džiūti. Makaronus apie 5 minutes virkite pasūdytame vandenyje su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Išgriebusi palikite atvėsti.
4. Avokado ir mango minkštimą supjaustykite kubeliais. Apšlakstykite citrinų sultimis, apibarstykite cukrumi, išmaišykite ir palikite pastovėti.
5. Žuvį pabarstykite druska, itališkomis žolelėmis, apšlakstykite citrinų sultimis, dėkite į sviestu išteptą nepridegantį kepimo indą ir 20 minučių pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Ištraukusi palikite atvėsti, tada supjaustykite dideliais gabalais.
6. Į serviravimo lėkštes dėkite makaronų, lašišų, avokadų ir mangų gabalėlių. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi su smulkintais svogūnų laiškais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Makaronai, Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita