„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.7 5 / 34
Jau įvertinote šį receptą

Maki sušis su lašišomis ir avokadais

Maki sušis su krevetėmis ir avokadais
Maki sušis su krevetėmis ir avokadais / Fotolia nuotr.
Skaitysiu vėliau

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Ryžiai 2 st. kibių
  • Vanduo 2 st.
  • Cukrus 1 valg. š.
  • Jūros druska 1 valg. š.
  • Ryžių actas 2 valg. š.
  • Lašiša 150 g sūdytų, įdarui
  • Avokadai 1 vnt. gerai prinokęs, įdarui
  • Kreminis sūris „Philadelphia“ (įdarui) 100 g

Kaip gaminti

1. Suberkite ryžius į didesnį dubenį ir kelis kartus perplaukite šaltu vandeniu. Skalaukite ryžius, kol vanduo pasidarys skaidrus. Suverskite į kiaurasamtį ir palikite nusivarvėti.

2. Suberkite ryžius į puodą, supilkite vandenį, prieš virdama bent pusę valandos pamirkykite, dar geriau – valandą.

3. Uždenkite puodą ir užvirinkite ant didelės ugnies. Sumažinkite ugnį ir virkite 15–20 min., kol vanduo beveik išgaruos.

4. Nukelkite puodą nuo ugnies ir palikite 10–15 minučių pastovėti.

5. Nedideliame puode sumaišykite ryžių actą, cukrų ir druską, maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, kol ištirps cukrus ir druska.

6. Susidariusį sirupą atvėsinkite, supilkite į karštus ryžius ir atsargiai išmaišykite medine mentele. Leiskite ryžiams atvėsti iki žmogaus kūno temperatūros ir galite formuoti sušį.

7. Sušiui sukti naudojamas specialus bambukinis kilimėlis. Ant kilimėlio tieskite jūrinių dumblių lakštą, ant jo dėkite ryžių sluoksnį, viduryje užtepkite kreminio sūrio, išdėliokite šiaudeliais pjaustytą avokadą ir lašišą.

8. Naudodama kilimėlį sušį susukite į standų ritinėlį.

9. Sušiui pjaustyti reikia aštraus peilio. Priklausomai nuo ritinėlio ilgio ir storio, jis pjaustomas į 6–8 dalis: maždaug 2 cm storio gabalėliais.

10. Išdėliokite ritinėlius kvadratinėje ar stačiakampėje lėkštėje, šalia įdėkite kelis marinuoto imbiero griežinėlius, išspauskite vasabi pastos, nedideliame dubenėlyje patiekite sojų padažą.

Kategorijos

 

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.