Ingredientai
- Pienas 500 ml
- Cukrus 70 g
- Sviestas 80 g
- Manai 120 g
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Medus 70 g
- Mandarinai 1 vnt. didelė skardinė (arba dvi mažos) konservuotų mandarinų be odelių
- Mėtos 5 g kelios šakelės žalumynų, mėtų arba pipirinių daigų, papuošimui
Kaip gaminti
1. Pirmiausia išvirkite košę: pieną supilkite į puodelį su sviestu, užvirinkite, nuolat maišydama suberkite manus ir kaitinkite ant silpnos ugnies vis pamaišydama, kad neprisviltų, apie 10 min.
2. Tada uždenkite puodelį dangčiu ir palikite, kad košė išbrinktų.
3. Karščiui atsparią kepimo formą ištepkite sviestu, užberkite šiek tiek cukraus.
4. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius su cukrumi išplakite iki vientisos masės ir elektriniu plakikliu įplakite į manų košę.
5. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakite iki standžių putų, tada dideliu šaukštu labai atsargiai įmaišykite į manų košę. Truputį manų košės krėskite į skardą, tada dėkite sluoksnį gerai nuvarvintų mandarinų, vėl krėskite košės.
6. Apkepą kepkite apie 40 min. iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai, Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita