Ingredientai
- Prancūziškas batonas 1 vnt.
- Smidrai 40 g t. y. smidrų daigai
- Džiovinti pomidorai 5 vnt.
- Sviestas 3 valg. š.
- Mėlynųjų pelėsių sūris 300 g
- Saliamis 200 g
- Fetos sūris 100 g
- Kaparėliai 2 valg. š.
- Pomidorai 2 vnt.
- Paprikos 1 vnt.
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Česnakai 2 skiltelės
- Pesto padažas 1 arbat. š. su bazilikais
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. šviežiai maltų; pagal skonį
- Kumpis 100 g vytinto
- Balzaminis actas 4 valg. š.
Kaip gaminti
Prancūziškasis batonas
I variantas. Keli smidrų daigai, keli saulėje džiovinti pomidorai aliejuje, 2 šaukštai sviesto, 100 g tepamojo mėlynųjų pelėsių sūrio.
II variantas. 200 g saliamio, 100 g fetos, saujelė nedidelių kaparėlių, šaukštas sviesto.
III variantas. 2 pomidorai, geltona saldžioji paprika, šaukštas alyvuogių aliejaus, 2 česnako skiltelės, šaukštelis pesto padažo su bazilikais, pagal skonį druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų.
IV variantas. 200 g mėlynųjų pelėsių sūrio, 100 g vytinto kumpio, 4 šaukštai balzaminio padažo.
Prancūziškąjį batoną supjaustykite vidutinio dydžio riekelėmis ir trumpai paskrudinkite sausoje keptuvėje. Tada atvėsinkite ir paruoškite įvairių skonių sumuštinukus.
I. Smidrus nuplaukite, nusausinkite, kotelius nupjaukite, o žaliąją dalį padalykite į kelias dalis ir pakepinkite svieste. Ant kiekvienos batono riekelės tepkite mėlynųjų pelėsių sūrio, dėkite nuvarvintų saulėje džiovintų pomidorų ir smidrų ūglių.
II. Saliamį supjaustykite plonytėmis riekelėmis, aptepkite fetos tipo sūriu ir uždėkite ant skrudintų ir sviestu apteptų duonos riekelių. Puoškite kaparėliais.
III. Pomidorų galus įpjaukite, tada nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, minkštimą supjaustykite kubeliais, sumaišykite su smulkinta saldžiąja paprika, šlakeliu aliejaus ir pesto padažu. Gauta mase aptepkite duonos riekeles. Puoškite kapotais žalumynais.
IV. Skrudintas duonos riekeles aptepkite balzaminiu padažu, tada dėkite po gabalėlį mėlynųjų pelėsių sūrio ir vytinto kumpio.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita