Ingredientai
- Grybai 1 kg
- Actas 80 ml 9 proc.
- Druska 1 valg. š.
- Cukrus 1 arbat. š.
- Pipirai 5 vnt. kvapieji
- Gvazdikėliai 1 vnt.
- Laurų lapai 1 vnt.
- Citrinų rūgštis 1 arbat. š. žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Nuvalykite ir nuplaukite grybus, didesnius perpjaukite išilgai.
2. Puode užvirinkite 400 ml vandens, suberkite druską, įmaišykite actą, sumeskite grybus ir virkite 15–20 min. ant silpnos ugnies. Vis pamaišykite ir nugraibykite putas. Iki virimo pabaigos likus 5 min., į marinatą įberkite žiupsnelį citrinų rūgšties ir šaukštelį cukraus, sumeskite prieskonius.
3. Kai marinatas nustos putoti ir taps skaidrus, o grybai nusės ant dugno, nukelkite puodą nuo ugnies. Nusunkite grybus, leiskite atvėsti, sudėkite į švarius stiklainius ir užpilkite marinatu, kuriame virė. Užsukite metaliniais dangteliais, laikykite vėsioje patalpoje.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita