Ingredientai
- Kopūstai 1 kg
- Obuoliai 100 g antaniniai
- Druska 25 g
- Vanduo 1 l marinatui
- Actas 300 ml 300 - 400 - 9 prc. - marinatui
- Pipirai 5 vnt. kvapniųjų
- Kmynai 1 valg. š. arba smulkintų krapų - marinatui
- Cukrus 50 g 50 - 100 - marinatui
Kaip gaminti
- Kopūstus nuplaukite ir stambiai sutarkuokite. Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite šiaudeliais.
- Kopūstus sumaišykite su obuoliais, pasūdykite ir dvi–tris valandas palikite, kad įgautų skonio.
- Iš nurodytų produktų paruoškite marinatą ir pripilkite ketvirtadalį stiklainių. Lengvai paspausdami prikiškite kopūstų su obuoliais.
- Stiklainius sudėkite į puodą ir kaitinkite 80 laipsnių vandenyje (puslitrinius 20 minučių, litrinius – 25 minutes). Sandariai uždarykite, laikykite šaltai.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita