Ingredientai
- Maskarponės sūris 250 g
- Tepamas varškės sūrelis be priedų (indelis) 1 vnt.
- Miltelinis cukrus 4 valg. š.
- Grietinėlė 150 ml plakimui
- Kavos likeris 50 ml
- Kiviai 4 vnt.
- Citrinos 1 vnt. 1 arb. š. nutarkuotų žievelių ir 1 valg. š. sulčių
- Kava 2 valg. š. stiprios
- Sutirštintas pienas 1 valg. š. karamelinio sutirštinto pieno su cukrumi
- Skrudintos kavos pupelės (papuošimui) 8 vnt.
Kaip gaminti
1. Maskarponę, varškės sūrelį, miltelinį cukrų, nutarkuotas citrinų žieveles ir citrinų sultis išsukite iki vientisos masės.
2. Grietinėlę gerai atšaldykite ir išplakite iki standžių putų. Tada atsargiai kabindama šaukštu iš apačios į viršų įmaišykite į maskarponės masę ir ją bent pusvalandžiui pastatykite šaltai, kad gerai sustingtų.
3. Kavos likerį iki vientisos masės išsukite su karameliniu sutirštintu pienu ir paruošta atvėsinta kava.
4. Į dailias aukštas stiklines taures konditeriniu švirkštu purškite maskarponės masės, ant viršaus pilkite kavos likerio kremo ir desertą dar kartą pusvalandžiui pastatykite į šaldytuvą.
5. Kivius gerai nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir uždėkite ant paruošto deserto.
Kulinaro patarimas. Kivius būtinai lupkite tik prieš pat tiekdama desertą į stalą. Antraip jie ištiš, patamsės, o per anksti uždėti neleis desertui gerai sustingti.
Pagaminsite per 25 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita