Ingredientai
- Kiaušiniai 3 vnt. tešlai
- Miltai 30 g tešlai
- Krakmolas 30 g tešlai
- Cukrus 50 g tešlai
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. tešlai
- Maskarponės sūris 500 g kremui
- Grietinėlė 400 ml 35 proc. riebumo, kremui
- Jogurtas 200 ml natūralaus, kremui
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. kremui
- Miltelinis cukrus 200 g kremui
- Želatina 30 g kremui
- Citrinos 1 vnt. vienos citrinos sulčių, kremui
- Braškės 10 vnt. didelių, kremui
Kaip gaminti
1. Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Baltymus suplakite iki standžių putų, toliau plakdama dalimis įmaišykite cukrų, sudėkite kiaušinių trynius. Miltus sumaišykite su krakmolu ir kepimo milteliais, suberkite į kiaušinių masę, išmaišykite. Sukrėskite tešlą į 25 cm skersmens popieriumi išklotą torto formą, kepkite 190°C temperatūros orkaitėje apie 15 min. Atvėsinkite.
2. Užpilkite želatiną 100 ml vandens ir palikite brinkti. Dubenyje sumaišykite jogurtą, maskarponės sūrį, miltelinį cukrų, citrinos sultis ir vanilinį cukrų. Pakaitinkite želatiną ant silpnos ugnies, kad ištirptų, šiek tiek atvėsinkite, nuolat maišydama plona srovele supilkite į kremą. Pastatykite kremą į šaldytuvą, kad šiek tiek apstingtų. Suplakite grietinėlę, įmaišykite į kremą.
3. Ant torto formos dugno dėkite biskvito lakštą, formos kraštus aplipdykite braškių griežinėliais, sukrėskite kremą, tolygiai paskirstykite. 4–6 val. palaikykite šaldytuve, kad sustingtų. Išimkite tortą iš formos, papuoškite braškių skiltelėmis.
Pagaminsite per 1 val. 10 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita