Ingredientai
- Tortilija 6 vnt. vidutinio dydžio, kukurūzų miltų
- Vištienos krūtinėlė 450 g marinuota
- Sūris 170 g tarkuotas fermentinis
- Mocarelos sūris 130 g tarkuotas
- Svogūnai 2 vnt. ir 1 raudonajai salsai
- Porai 1 vnt.
- Petražolės 20 g
- Sojų padažas 40 ml vištienos marinatui
- Sultys 60 ml 1/8 puodelio laimo sulčių - vištienos marinatui ir 2 valg. š. raudonajai salsai
- Rudasis cukrus 1 valg. š. vištienos marinatui
- Medus 15 g vištienos marinatui
- Česnakai 5 skiltelės 2 sutrintos skiltelės - vištienos marinatui ir 3 raudonajai salsai
- Džovinta raudonoji paprika: (vištienos marinatui) 1 arbat. š.
- Pomidorai 6 vnt. dideli raudoni pomidorai - raudonajai salsai
- Pipirai 2 vnt. 2-3 čili pipirai - raudonajai salsai
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. raudonajai salsai
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį - raudonajai salsai
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti, pagal skonį - raudonajai salsai
Kaip gaminti
VIŠTIENOS PARUOŠIMAS
Dubenyje sumaišykite visus produktus: sojos padažą, laimo sultis, rudąjį cukrų, medų, sutrintą česnaką ir džiovintą papriką. Sudėkite į marinatą mažais gabalėliais supjaustytą vištos krūtinėlę. Išmaišykite, kad visi gabalėliai apsiveltų marinatu. Uždenkite dubenį su vištiena maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 2 valandoms, kol mėsa išsimarinuos.
RAUDONOSIOS SALSOS (SALSA ROJA) PARUOŠIMAS
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Didelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Pomidorus perpjaukite per pusę į dvi dalis. Čili pipirus perpjaukite per pusę ir pašalinkite didžiąją dalį sėklyčių. Svogūną perpjaukite į keturias dalis.
3. Pomidorus, čili pipirus, svogūną, ir česnakus išdėliokite ant paruoštos kepimo skardos. Aptepkite trupučiu alyvuogių aliejaus. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 minučių, kol daržovės suminkštės.
4. Pakepintas daržoves sudėkite į maisto smulkintuvą. Smulkinkite, kol gausite beveik vientisos konsistencijos masę. Įspasuskite laimo sultis ir išmaišykite. Paragaukite ir pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais. Galiausiai įmaišykite kapotas petražoles. Atvėsinkite.
QUESADILLAS PARUOŠIMAS
1. Įkaitintoje keptuvėje pakepinkite smulkintą svogūną ir griežinėliais supjaustytą porą kelias minutes, kol svogūnas suminkštės. Sudėkite išsimarinavusią vištieną ir retkarčiais pamaišydami kepkite, kol vištiena gražiai apskrus. Įmaišykite kapotas petražoles.
2. Ant tortilijos tolygiai paskleiskite šeštadalį pakepintos vištienos su daržovėmis. Tolygiai apiberkite šeštadaliu sumaišytų tarkuotų sūrių. Perlenkite tortiliją per pusę.
3. Įkaitinkite didelę keptuvę. Labai plonai ištepkite ją šlakeliu aliejaus. Įdėkite per pusę perlenktą tortiliją ir kepkite, kol ji apskrus, o sūris išsilydys. Apverskite kita puse ir kepkite, kol ir ši pusė apskrus bei bus gražiai auksinės spalvos. Taip pat paruoškite ir iškepkite likusias quesadillas.
Patiekite šiltas su raudonąja salsa. Skanaus!
Tekstas Astos Černės
Plačiau skaitykite: PASAULIO SKONIAI: meksikietiškas užkandis „quesadillas“ (Meksika)
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Meksikiečių