Ingredientai
- Sirupas, tešlai 100 ml
- Kiaušiniai 1 vnt. tešlai ir trynys - pyragėliams aptepti
- Pupelės 200 g įdarui; Adzuki
- Cukrus 100 g tešlai
- Kiaušiniai 3 vnt. tešlai
- Druska 1 arbat. š. tešlai žiupsnelis
- Kepimo milteliai 3 arbat. š. tešlai
- Pienas 100 ml tešlai, sausas
- Miltai 4 st. tešlai
- Druska 1 arbat. š. įdarui, žiupsnelis
- Rudasis cukrus 1 valg. š. įdarui
- Aliejus 1 valg. š. įdarui, graikinių riešutų
Kaip gaminti
1. Adzuki pupeles (jų būna pirkti ekoparduotuvėse) išvirkite taip, kaip nurodyta ant pakuotės. Įpilkite į keptuvę aliejų, suberkite pupeles, pagardinkite ruduoju cukrumi, pasūdykite ir pakepinkite. Paskui pupeles sutrinkite elektriniu trintuvu į vientisą masę.
2. Miltus, sausą pieną, kepimo miltelius ir druską išmaišykite atskirame inde.
3. Gerai išplakite kiaušinius, supilkite cukrų ir plakite dar 10 minučių. Paskui sumaišykite su sausu mišiniu.
4. Tešlą išminkykite ir padalykite į dvi dalis, o kiekvieną iš jų – į dar dvylika.
5. Įdarą suvyniokite į tešlą ir specialia formele suformuokite pyragėlius. (Jei nerasite specialios kiniškos, pirmam bandymui tiks ir nedidukės keksiukų formelės.)
6. Suformuotus pyragėlius aptepkite kiaušinio trynio plakiniu, dėkite juos į kepimo skardą ir 30 min. kepkite iki 180ºC įkaitintoje orkaitėje.
Pastaba! Mėnulio pyragėliams galite rinktis ir kitokį įdarą. Egzistuoja pačių įvairiausių jų gaminimo atmainų.