Ingredientai
- Faršas 500 g maišyto
- Džiūvėsiai 100 g
- Pienas 200 ml
- Svogūnai 1 vnt. pusė ir padažui pusė svogūno
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Sviestas 2 valg. š. ir padažui 1 valg. š.
- Aliejus 2 valg. š.
- Pievagrybiai 1 st. Padažui; griežinėliais pjaustytų
- Čiobreliai 1 arbat. š. arba peletrūnų
- Druska 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. žiupsnelis
- Pomidorai 250 g Padažui; indelis konservuotų pomidorų be odelių
Kaip gaminti
1. Maltus džiūvėsėlius užpilkite 100 ml pieno, brinkinkite 10 min.
2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite smulkintus svogūnus, maišydama kepkite, kol gabalėliai įgaus auksinį atspalvį, įmaišykite smulkintus čiobrelius arba peletrūnus.
3. Dubenyje sumaišykite faršą, kiaušinį, džiūvėsėlius, pakepintus svogūnus ir likusį pieną, pasūdykite, pagardinkite pipirais, gerai išmaišykite. Suformuokite vienodo dydžio kotletus, iškepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.
4. Paruoškite padažą. Apkepkite svieste smulkintus svogūnus ir pievagrybius, įmaišykite gabalėliais pjaustytus pomidorus, trumpai patroškinkite, pasūdykite, pagardinkite žolelėmis ir pipirais.
5. Tiekite keptus kotletus su makaronais arba bulvėmis, užpilkite grybų ir pomidorų padažo.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita