Ingredientai
- Kiauliena 500 g nugarinės
- Mėsos sultinys 100 ml
- Sviestas 1 valg. š.
- Petražolės 20 g ryšulėlis
- Mėtos 10 g kelios šakelės
- Šalavijai 10 g kelios šakelės
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Nuplaukite mėsą, nusausinkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
2. Smulkiai sukapokite petražoles, mėtas ir šalavijus. Įdarui reikės 4 šaukštų smulkintų petražolių ir po šaukštą mėtų bei šalavijų.
3. Patieskite ant lentelės mėsos griežinėlį. Įtrinkite jį druska, pabarstykite šviežiai maltais pipirais, užkrėskite žolelių įdaro ir tolygiai paskirstykite. Susukite mėsą į ritinėlį ir suriškite virvele.
4. Skardą ištepkite sviestu, sudėkite mėsos suktinukus, viršų patepkite tirpintu sviestu, pabarstykite druska ir pipirais. Pašaukite į 180ºC temperatūros orkaitę, kepkite maždaug valandą. Sudėkite suktinukus į pašildytą dubenį, uždenkite folija ir palaikykite šiltoje orkaitėje maždaug 15 min.
5. Tiekite žolelėmis įdarytus suktinukus su bulvių koše, ryžiais arba orkaitėje keptomis bulvių puselėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita