Ingredientai
- Cukrus 400 g
- Vanduo 350 ml
- Želatina 4 valg. š.
- Vanilės esencija 1 arbat. š.
- Kiaušiniai 2 vnt. baltymai
- Miltelinis cukrus 70 g
- Kukurūzų krakmolas 70 g
Kaip gaminti
1. Cukrų ištirpinkite 3/4 stiklinės šilto vandens. Kai cukrus ištirps, pastatykite mišinį ant ugnies ir po truputį kaitinkite, kol užvirs.
2. Virkite, kol mišinys pasieks 118 °C temperatūrą. Šis procesas gali trukti keliolika minučių, per kurias galite pasiruošti kitus produktus. Tik nepamirškite nuolat patikrinti verdančio sirupo, nes viršijus 130 °C, sirupas įgaus visai kitokias savybes.
3. Želatiną su vanilės esencija pabrinkinkite 100 ml vandens ir ištirpinkite karšto vandens vonelėje.
4. Kitame dubenyje iki putų išplakite kiaušinių baltymus. Želatinos tirpalą supilkite į cukraus sirupą ir atsargiai įmaišykite kiaušinių baltymus. Išplakite masę iki sniego baltumo putų.
5. 18–20 cm kepimo formą pabarstykite miltelinio cukraus ir kukurūzų krakmolo mišiniu. Supilkite saldainių mišinį ir palaikykite šaldytuve, kol sustings.
6. Sukietėjusią masę išimkite iš formos, supjaustykite gabaliukais ir apvoliokite miltelinio cukraus ir kukurūzų krakmolo mišinyje.
Purių, minkštų ir burnoje tirpstančių saldainių (angl. marshmallows) receptas atkeliavo iš senovės Egipto. Šiuos lengvučius pūkų kamuolėlius galima valgyti vienus, gardinti kavą ar naudoti gaminant desertus. Tiesa, kepami ant ugnies, cukraus putų saldainiai pasidengia karamelės plutele, o masė virsta klampiu zefyru. Naminius cukraus putų saldainius galite pasigaminti įvairiausių formų, dydžių, spalvų ir gardinti romu, kava, migdolais, cinamonu ar kitais priedais. Saldainius galima padengti ne tik cukraus pudra, bet ir šokoladu, kokosų drožlėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita