Ingredientai
- Moliūgai 450 g minkštimo
- Paprikos 1 vnt. raudona
- Baklažanai 1 vnt. vidutinio dydžio
- Svogūnai 1 vnt.
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Sviestas 1 valg. š.
- Pomidorai 420 g nedidelė skardinė konservuotų pomidorų savo sultyse
- Pupelės 420 g nedidelė skardinė konservuotų raudonųjų pupelių
- Razinos 50 g
- Daržovių sultinys 300 ml
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį maltų baltųjų
- Kmynai 1 arbat. š.
- Aitrioji paprika 1 arbat. š. žiupsnelis
- Imbieras 1 arbat. š. žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Svogūnus smulkiai sukapokite, moliūgus, paprikas ir baklažanus supjaustykite vienodo dydžio gabaliukais.
2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejaus bei sviesto mišinį ir pakepinkite svogūnus. Kai jie pasidarys skaidrūs, sudėkite paruoštas daržoves, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais, uždenkite ir ant nedidelės ugnies troškinkite 7–10 min.
3. Sudėkite pomidorus, pupeles, razinas, supilkite sultinį, maišydami užvirinkite, vėl uždenkite keptuvę ir troškinkite dar 20–25 min.
4. Troškinį patiekite su kuskusu ar biriai virtais ryžiais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita