Ingredientai
- Moliūgai 350 g
- Miltai 300 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Soda 4 g
- Aliejus 3 valg. š.
- Cinamonas 12 g
- Muskatas 1 arbat. š. žiupsnelis tarkuotų
- Gvazdikėliai 1 arbat. š. žiupsnelis maltų
- Imbieras 1 vnt. žiupsnelis malto
- Kvapieji pipirai 1 žiupsnelis
- Cukrus 300 g
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Moliūgą nulupkite, supjaustykite stambiais gabalėliais, sudėkite į virtuvės kombainą, sutrinkite iki vientisos masės.
2. Į moliūgų košę įmaišykite aliejų, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų (šaukštą cukraus atidėkite), sodą, pusę šaukštelio cinamono ir likusius prieskonius. Gerai išmaišykite. Po truputį įmaišykite miltus ir kepimo miltelius. Šaukštą cukraus sumaišykite su šaukšteliu cinamono.
3. Keksiukų kepimo formą patepkite aliejumi (galite naudoti popierines keksiukų formeles), į kiekvieną formelę įkrėskite šiek tiek tešlos, viršų pabarstykite cukrumi su cinamonu. Kepkite 180°C temperatūros orkaitėje apie 25 min. Patikrinkite mediniu pagaliuku. Kai keksiukai iškeps, neskubėkite jų traukti iš orkaitės, palikite vėsti ant grotelių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita