Ingredientai
Kaip gaminti
1. Moliūgų minkštimą sutarkuokite burokine tarka, sudėkite į puodą, įpilkite 4 šaukštus vandens, uždenkite ir troškinkite, kol suminkštės (apie 15 min.).
2. Šiek tiek pravėsusią moliūgų košę pertrinkite per sietelį, sukrėskite atgal į puodą, suberkite cukrų ir nuolat maišant kaitinkite, kol masė pradės tirštėti.
3. Nuo kruopščiai nuplautų citrinų nutarkuokite geltonąjį žievelės sluoksnį, suberkite į verdančią moliūgų košę ir gerai išmaiškitei. Tada išspauskite citrinų sultis, sukrėskite imbierus, dar kartą gerai išmaišykite.
4. Karštą tyrę supilstykite į iškaitintus stiklainius ir iškart sandariai uždarykite.
Patarimas. Gaivios rūgštelės moliūgų košei suteikia ne tik citrinos. Vietoj jų galite įpilti spanguolių, kaukazinių slyvaičių, raudonųjų serbentų ar svarainių sulčių (1 kg moliūgų minkštimo reikia apie 200 ml rūgščių sulčių).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai, Uogienės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita