Ingredientai
- Miltai 300 g tešlai
- Druska 1 žiupsnelis tešlai ir įdarui
- Sviestas 100 g tešlai
- Vanduo 3 valg. š. tešlai
- Moliūgai 300 g įdarui
- Svogūnai 1 vnt. įdarui
- Paprikos 1 vnt. raudona - įdarui
- Pomidorai 2 vnt. įdarui
- Aliejus 1 valg. š. įdarui
- Pomidorų tyrė (įdarui) 50 ml
- Sūris 100 g smulkiai tarkuoto parmezano - įdarui
- Čiobreliai 1 arbat. š. džiovintų - įdarui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų - įdarui
Kaip gaminti
1. Pilkite miltus ant stalo, sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą, įberkite žiupsnelį druskos, kapokite miltus ir sviestą peiliu, kol susidarys trupiniai. Supilkite šaltą vandenį, greitai išminkykite tešlą rankomis, padarykite rutulį, susukite į plėvelę ir 30 min. palaikykite šaldytuve.
2. Per tą laiką paruoškite įdarą. Nulupkite ir nedideliais kubeliais supjaustykite moliūgą, susmulkinkite papriką ir svogūną. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, supjaustykite kubeliais.
3. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, trumpai apkepkite svogūnus, sudėkite moliūgus, pomidorų ir paprikų gabalėlius, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais, įpilkite 50 ml vandens, uždenkite ir troškinkite maždaug 10 min. Pabaigoje įmaišykite pomidorų tyrę.
4. Iš tešlos iškočiokite ploną apskritą lakštą, įklokite į skardą. Subadykite tešlos lakštą šakute, kraštus užlenkite. Pašaukite į 180°C temperatūros orkaitę, kepkite 10 min.
5. Sukrėskite įdarą ant pusiau iškepusio tešlos lakšto, pabarstykite tarkuotu sūriu, kepkite dar 10 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita