Ingredientai
- Moliūgai 1 vnt. apie 1,5 kg
- Porai 400 g
- Svogūnai 2 vnt.
- Sviestas 3 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
- Pipirai 1 arbat. š. žiupsnelis
- Karis 3 arbat. š.
- Vištienos sultinys 1 l arba tirpus daržovių
- Vynas 200 ml sauso balto
- Pienas 400 ml
- Manai 100 g
- Kiaušiniai 2 vnt. tryniai
- Sūris 100 g tarkuoto fermentinio
- Mairūnas 1 arbat. š. džiovintų
- Grietinė 6 valg. š.
Kaip gaminti
1. Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas, minkštimą supjaustykite kubeliais. Porą supjaustykite griežinėliais. Svogūnus smulkiai sukapokite.
2. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus sviesto ir jame pakepinkite svogūnus. Kai jie pasidarys skaidrūs, sudėkite moliūgus (nedidelį dubenėlį moliūgų kubelių palikite), pasūdykite, pagardinkite pipirais, kario milteliais ir truputį pakepinkite.
3. Į verdantį sultinį supilkite vyną, sudėkite pakepintus moliūgus, uždenkite ir virkite 20 min. Paskui sutrinkite maišikliu, sudėkite likusius moliūgų kubelius, porus ir dar pavirkite 8 min.
4. Pieną su likusiu šaukštu sviesto užvirinkite, suberkite kruopas, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Į praaušusią košę suberkite sūrį, sudėkite trynius, pagardinkite mairūnais ir gerai išmaišykite. Nedideliu šaukštu suformuotus košės kukuliukus dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 5 min. Išvirusius iš karto išgriebkite.
5. Prieš patiekiant sriubą pagardinkite grietine, į kiekvieną lėkštę įdėkite po kelis kukulius.