Ingredientai
- Bulvės 8 vnt. 6-8 nedidelės
- Alyvuogių aliejus 1 st.
- Pipirai 1 žiupsnelis ir padažui
- Druska 1 žiupsnelis ir padažui
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š. pagal skonį
- Paprikos 3 vnt. padažui saldžiosios
- Česnakai 4 skiltelės padažui
- Svogūnai 1 vnt. padažui pusė
- padažui aitrusis pipiras 1 vnt.
- Cukrus 1 žiupsnelis padažui
- Citrinos 1 vnt. padažui sultys
Kaip gaminti
1. Bulves nulupkite, nusausinkite ir supjaustykite labai plonais griežinėliais (galite naudoti bulvių skustuką). Bulvių griežinėlius perplaukite šaltu vandeniu ir gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite stiklinę alyvuogių aliejaus ir nedidelėmis porcijomis kepkite bulvių traškučius. Iškeptus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai, pabarstykite druska, pipirais ir paprika.
3. Pasiruoškite padažą: saldžiąsias paprikas sudėkite į skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje ant grotelių 20–25 minutes arba kol jų viršus pajuoduos ir šiek tiek atšoks odelė. Tuomet paprikas nulupkite, išimkite sėklas ir su česnako skiltelėmis, svogūnu ir aitriuoju pipiru sutrinkite elektrine trintuve. Padažą paskaninkite pipirais, druska, žiupsneliu cukraus ir citrinų sultimis (visko dėkite pagal skonį).
4. Bulvių traškučius tiekite su paprikų padažu.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita