Ingredientai
- Pienas 1 l
- Sviestas 100 g
- Cukrus 2 st.
- Krakmolas 1 arbat. š.
- Kiaušiniai 5 vnt. tryniai
- Citrinos 1 vnt. nutarkuotų žievelių ir sulčių
Kaip gaminti
- Į puodą supilkite 1 litrą pieno ir įmeskite 100 g sviesto. Kol pienas užvirs, į litrinį stiklainį supilkite 2 stiklines smulkaus cukraus ir 1 šaukštelį krakmolo.
- Išmaišykite, įmuškite 5 trynius ir viską išsukite. Tuomet dar įpilkite truputį pieno ir stiklainį, uždarę dangteliu, plakite, kol susidarys grietinės tirštumo masė.
- Kai pienas užvirs, nuolat maišydami, supilkite išplaktą masę ir kaitinkite, kol užvirs. Maišyti būtina, kad nesutrauktų masės. Jei pienas nelabai šviežias, galite įdėti šaukštą krakmolo arba truputį geriamosios sodos.
- Kad ledai būtų geresnio skonio, vertėtų įtarkuoti citrinos ar apelsino žievelę arba įdėti ištirpinto padeginto cukraus šaukštą.
- Užvirusią masę su puodu įstatykite į indą su šaltu vandeniu ir maišykite, kol atvės iki kambario temperatūros. Po to palikite visiškai atvėsti.
- Visą masę supilkite į polietileninį maišelį ir įkiškite į kamerą. Po kiek laiko apverskite maišelį ir vėl palikite šalti.
- Į sustingusią masę išspauskite citrinos sultis ir, įvynioję maišelį į rankšluostį, paspaudykite jį, kad masė išsimaišytų ir neliktų ledo gabalėlių. Ledai paruošti.
- Išpilstykite į ledaines, papuoškite šviežiais ar konservuotais vaisiais, šokolado trupinėliais ar apipilkite mėgstamu sirupu.