Ingredientai
- Želatina 1 arbat. š.
- Cukrus 320 g
- Citrinos 1 vnt. 2 arbat. š. šviežiai spaustų sulčių
- Vanilinis cukrus 5 g
- Soda 2 g
- Vanduo 100 ml kambario temperatūros
- Miltelinis cukrus 1 arbat. š.
- Juodasis šokoladas 50 g viršui aplieti
Kaip gaminti
1. Želatiną užpilkite keliais šaukštais vandens ir palikite pastovėti, kad išbrinktų.
2. Cukrų suberkite į puodą, kuriame virsite, užpilkite vandeniu ir taip pat palikite pastovėti.
3. Po kelių valandų cukrų užvirinkite ir, nuolat maišydama, pavirkite dar apie 10 min., kol cukrus visiškai ištirps. Beje, stenkitės nepervirti, kad jis nepradėtų kristalizuotis ir vėliau nesijaustų granulyčių zefyruose
4. Išjunkite ugnį, supilkite į cukraus masę želatiną ir apie 10 min. plakite elektriniu plakikliu. Suberkite vanilinį cukrų ir sodą, įlašinkite kelis šaukštelius citrinos sulčių ir dar apie 10 min. paplakite, kol masė sutirštės.
5. Formą išklokite kepimo popieriumi, pabarstykite milteliniu cukrumi (kad zefyrai nepriliptų ir būtų lengviau išimti juos), sudėkite zefyrų masę ir išlyginkite paviršių, kad būtų vienodo aukščio ir pločio. Kelias valandas masę palaikykite šaldytuve, kad sustingtų.
6. Tuomet išlydykite šokoladą (kaip tai padaryti teisingai, skaitykite čia) ir jame iki pusės įmerkite gabalėliais supjaustytus zefyriukus. Kol nesustingo, apibarstykite mėgstamais pabarstukais.
Skanaus!
Plačiau skaitykite: „Džiazuojame“ virtuvėje: naminiai zefyriukai