Ingredientai
- Miltai 600 g
- Grietinė 350 g
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Majonezas 1 vnt. indelis
- Krapai 20 g
- Svogūnų laiškai 20 g
- Lašiša 200 g rūkyta
- Ikrai 100 g papuošti
- Sviestas 300 g šaltas
- Sūris 140 g tepamas „President“
Kaip gaminti
1. Kad iškeptumėte torto lakštus, į dubenį suberkite miltus, sutarkuokite sviestą ir maigykite tarp pirštų, kol susidarys trupiniukai.
2. Paskui sudėkite grietinę, įmuškite kiaušinį, sumaišykite ir išminkykite iki vientisos masės. Paruoštą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir apie 1 val. palaikykite šaldytuve.
3. Išėmusios tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite 24 cm skersmens lakštus ir subadykite juos šakute. Kepkite iki 180 ºC įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagels.
4. Vieną lakštą gausiai aptepkite majonezu, dėkite susmulkintą rūkytą lašišą, pabarstykite smulkintų svogūnų laiškų ir krapų. Tuomet ant viršaus dėkite antrą torto lakštą ir vėl viską kartokite kaip pirmam lakštui.
5. Sutepusios visus lakštus, tortą lengvai paslėkite ir palikite nakčiai, kad susigertų. Viršų aptepkite tepamu „President“ sūrio ir majonezo mišiniu. Puoškite ikrais ir žalumynais.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Judita Leonavičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Konkursai: Mano kalėdinis receptas
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita