Ingredientai
- Sausainiai 150 g šokoladiniai sausainiai - pagrindui
- Sviestas 60 g tirpintas - pagrindui
- Sūris 250 g kreminis sūris
- Cukrus 100 g
- Braškės 130 g šviežios arba šaldytos - kremui ir sauja - papuošimui
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sultys
- Vanilė 1 arbat. š. vanilės ekstraktas
- Grietinėlė 250 ml riebi plakamoji
Kaip gaminti
- Maisto smulkintuvu susmulkinkite šokoladinius sausainius iki smulkių trupinukų. Sumaišykite su tirpintu ir atvėsintu sviestu. Paskirstykite po šaukštą paruoštos trupinių masės į 6 stiklines, kuriose ruošite ir patieksite desertą. Šiek tiek paspauskite šaukštu ar pirštų galais.
- Paruoškite kreminio sūrio ir braškių kremą. Dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite kreminį sūrį, cukrų, trintas šviežias braškes, citrinų sultis ir vanilės ekstraktą.
- Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu riebią grietinėlę suplakite iki standžių putų. Paskui ją lengvais judesiais įmaišykite į kreminio sūrio masę.
- Paruoštą kremą paskirstykite į stiklines, ant sausainių pagrindo. Uždenkite stiklinių viršų maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą. Palaikykite jame mažiausiai porą valandų.
- Prieš patiekiant, desertų viršų papuoškite šviežiomis kubeliais pjaustytomis braškėmis.
Receptas Astos Černės
Plačiau skaitykite: Vasara be orkaitės: nekepti desertai