Ingredientai
- Miltai 125 g tešlai
- Miltelinis cukrus 3 valg. š. tešlai
- Saldžios grietinėlės sviestas (4 valg. š. tešlai, 1 valg. š. skardai patepti ir 1 valg. š. įdarui) 6 valg. š.
- Vanduo 2 arbat. š. tešlai
- Obuoliai 10 vnt. įdarui
- Cukrus 100 g įdarui
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį įdarui
- Apelsinai 1 vnt. sultys ir žievelė įdarui
Kaip gaminti
1. Miltus ir cukrų maišykite su smulkiai sukapotu sviestu, kol gausite vienalytę masę. Įpilkite šiek tiek vandens, kad tešla nekibtų prie rankų. Suformuokite tešlos rutulį ir padėkite kelioms valandoms į šaldytuvą.
2. Atidėkite tris obuolius. Likusius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis. Paruoštus obuolius sudėkite į puodą ir suberkite cukrų, druską, tarkuotą apelsino žievelę, sultis ir virkite ant lėtos ugnies 20 min. Taip paruoštą masę sutrinkite šakute, sudėkite sviestą ir palikite atvėsti.
3. Likusius obuolius nuvalykite ir supjaustykite lygiomis skiltelėmis. Tešla išklokite norimą kepimo formą. Tešlos paviršių sutepkite sviestu, subadykite šakute ir kepkite 250°C orkaitėje 12–15 min. Tada ištraukite, sudėkite obuolių įdarą, ant viršaus – supjaustytus obuolius ir vėl pašaukite dešimčiai minučių į orkaitę.