Ingredientai
- Kiaušiniai 3 vnt. tryniai
- Sviestas 100 g
- Citrinos 1 vnt. 1–2 arbat. š. sulčių
- Pienas 50 ml
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį - maltų
Kaip gaminti
1. Kiaušinių trynius įmuškite į dubenėlį, supilkite citrinos sultis, pieną, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.
2. Puodelyje ištirpinkite sviestą. Elektriniu plakikliu suplakite kiaušinius su priedais ir silpna srovele supilkite ištirpintą sviestą. Gautą masę plakite dar apie pusę minutės. Padažą truputį atvėsinkite.
3. Šis olandiškas padažas itin tinka prie virtų daržovių.
Plačiau skaitykite: Džeimso Bondo valgiaraščio ypatumai